Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

ObrazekObrazek

 

 

  

 

Co se dá léčit jakým kamenem - v rekonstrukci

 

Magické vlastnosti kamenů - v rekonstrukci

 

Pojmy známé i neznámé

 

 

 


 

 

  Zde jsou učebnice:

 

Učebnice drahých kamenů-1.ročník  

 

Učebnice drahých kamenů-2.ročník 

 

Učebnice drahých kamenů-3.ročník 

 

Učebnice drahých kamenů-4.ročník 

 

Učebnice drahých kamenů-5.ročník 

 

Učebnice drahých kamenů-6.ročník 

 

Učebnice drahých kamenů-7.ročník 

 

Všechny učebnice jsou uloženy na ulozto.net (místo, kam se můžou nahrávat libovolně velké soubory a odkud si je můžou ostatní stahovat). Klikněte na odkaz pro učebnici svého ročníku, klikněte na stáhnout. Nemusíte nic platit, stačí, když v prostředním sloupečku (omezené stahování) opíšete kontrolní kód a kliknete na Sáhnout. Po pár sekundách by mělo stahování začít.

 

Pokud by vám učebnice nešly spustit, tak nemáte nainstalovaný Power point. Na http://www.stahuj.cz/podnikani_a_domacnost/kancelarske_aplikace/ostatni/microsoftpowerpointviewer/ si můžete stáhnout program, který vám umožní prohlížet si prezentace vytvořené v Power pointu.


 
Nejen v učebnicích najdete různé informace o kamenech. I v mudlovských knihách najdete spoustu věcí. Tady najdete jejich seznam (bude průběžně doplňován):
 

Obrazek

Krystaly a drahokamy (Petr Korbel) - celkem dobrá knížka, ale jsou zde spíše obecné informace.
 
 

Obrazek

Základní kniha o drahokamech a hvězdách (Shalila Sharamon) - dobré informace, ale bohužel chybí barevné a kvalitní obrázky.
 
 

 

Obrazek

Skrytá moc drahých kamenů (Josef Pavel Kreperát) - ač obal (možná) moc neupoutá, je zde velké množství informací také barevné obrázky.

 

 

 

Obrazek

 

Jak nám mohou pomoci drahé kameny (Antonín Hrbek) - jedna z nejlepších publikací, na které jsem doposud narazila - najdeme zde úvod (něco k historii, vliv barev na nás,...), téměř 50 nejznámějších kamenů, u kterých nechybí obrázky a také rady, jak o kámen pečovat. Vřele doporučuji. 

 

 

 

Obrazek

 

Kameny od A do Z (Judy Hallová) - informace budou dodány

 

 

 

Obrazek

Minerály (Rainer Bode) - knížka z edice příroda do kapsy. Vyskytují se zde nejen drahé kameny, ale i (jak název napovídá) minerály. Informací není moc. Zato jsou zde přiměřeně velké obrázky. Z informací se zde dozvíme především vzhled, naleziště a tvrdost.

 

 

 

 

Obrazek

Kameny osudu (Flavia Bujorová) - tato knížka není nabitá informacemi o kamenech, je zde ale popsán příběh 3 dívek, které objevily váčky s kameny...

 

Zajímavé...

Různé informace o drahých kamenech. Z internetu, časopisů, atd. 

http://www.stream.cz/video/12841-jak-se-co-dela-cesky-granat - video o českém granátu. Zdroj: stream.cz

 
 
Článek o perlách. Zdroj: časopis 100+1 (12/2009)

 

Král klenotníků, klenotník králů. Zdroj: časopis 100+1 (19/2009)


 
 
Červené záměny. Zdroj: časopis 100+1 (1/2009)